Sidor

måndag 24 oktober 2011

Ugnspannkaka med bacon




Hade idag planerat att laga vegetariska vårrullar. Men när jag kom till Maxi insåg jag att plånboken låg hemma. Orkade inte köra 15 kilometer enkel resa igen så det fick bli närbutiken hemma i byn. Tyvärr fanns inte det jag skulle ha så det fick bli ugnspannkaka.

6 ägg
4 dl vetemjöl
12 dl mjölk
1 tsk salt
4 paket bacon

Sätt på ugnen 225 grader.

Vispa ägg och lite av mjölken. Tillsätt mjölet lite i taget under tiden som du vispar. Häll i salt. Låt stå en stund.

Skär bacon i mindre bitar och stek på ugnsformen.

Häll på pannkakssmeten och grädda i mitten av ugn i ca 30 minuter. Stick i pannkakan för att se om den är färdig. Stickan ska inte vara kladdig.

Servera med lingonsylt och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar