Sidor

onsdag 2 maj 2012

Panerad fläskkotlett


Idag blir det "pappa-mat". Min pappa är av den inställningen att mat det är det samma som kokt potatis, stekt köttbit (läs fläskköttbit), brun sås och kokta grönsaker.

- Pasta, det är inte mat för en arbetande karl.


Min gubbe arbetar. Ibland så svetten sprutar ur pannan på honom. Det kan ni intyga som sett honom ta i. Han är man och han älskar pasta och blir mätt.

Men vissa kan man aldrig vinna över till pastavärlden.

Så idag för att ära pappa och alla andra "köd, pära å saus-gobbar" lagar jag lust det. Kött, potatis och sås.

1 kg ca 10 små benfria fläskkotletter
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 krm svartpeppar
2 krm vitpeppar
1 tsk salt


Blanda mjöl, ströbröd och kryddor på ett fat.
Vispa ihop äggen.
Doppa kotletten i äggen. 
Sedan i ströbröd/mjöl. 
Stek kotletterna på medelhög värme ca 4 minuter per sida. 


Sås:
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
3 tsk fond
1 msk soya

Häll 2 dl mjölk i stekpannan och koka ur smakerna.
Sila över i en gryta.
Blanda vetemjöl och mjölk till en redning.
Koka upp.
Tillsätt soja och fond.
Smaka av med eventuellt salt, svartpeppar och kanske en nypa socker.

Servera med kokt potatis, kokta gröna ärtor, bostongurka och lingonsylt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar