Sidor

tisdag 30 oktober 2012

Kasslergratäng med tacosmak



Tog liten stund men Max kom med vatten och runt nio slutade världen snurra. Otäckt.

Hann ändå med lite här hemma innan det var dags för matlagning.

Snabbt och lätt. Använd de grönsaker du tycker passar eller har hemma. Det du har när du serverar tacos kanske.

Utmärkt att förbereda dagen innan och bara gratinera när du kommer hem på eftermiddagen.

Jag serverar kokt ris och grönsallad med lite tomat och gurka till.

1 kg kassler
1 röd paprika
1 röd lök
1 burk (150 gram) majs
1 burk tacosås
5 dl grädde
1 msk tomatpure
1 - 2 dl riven ost
2 msk vetemjöl
ca 1/2 tsk salt

Skiva kasslern.
Lägg skivorna i en ugnsfast form.


Hacka löken.
Tärna paprika.
Fördela lök, paprika och majs över kasslern.


Blanda tacosås och grädde i en gryta.
Vispa ut mjölet i grytan.
Koka upp.
Salta lite.
Häll såsen över kasslern.


Strö osten över.
Gratinera i 200 grader tills osten smält ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar