Sidor

onsdag 10 oktober 2012

Köttfärsgratäng


Uppskattat av alla i familjen. Inte illa för en gångs skull.

10 potatis
800 gram köttfärs
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
250 gram körsbärstomater
5 dl creme fraiche
5 dl ost
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 bubbla persilja

Skala och skiva potatisen. Jag använde mandolinen på 3 1/2 mm.
Koka potatisskivorna nästan färdiga i saltat vatten.
Hacka löken fint.
Stek köttfärsen smulig.
Tillsätt löken och låt den mjukna.
Pressa i vitlök.
Halvera tomaterna och rör i dem.
Hacka persiljan och tillsätt.
Krydda.
Smörj en ugnsfast form.
Lägg kokta potatisskivor i botten.
Köttfärsröran över.




Potatis över.



Rör ihop creme fraiche och riven ost.
Bred över potatisen.


Gratinera i ugn 220 grader i ca 15 minuter.

Servera med sallad,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar