Sidor

måndag 24 december 2012

Kanelbrûlée



Magda hjälpte mig att bestämma vilka efterrätter som vi ska ha både idag och i morgon. 

Efterrätten kan man göra i god tid innan middagen och spara karamelliseringen till precis innan servering.

Jag gör en och en halv sats av följande recept. Blir perfekt till fem av mina suffleformar.

4 portioner

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 kanelstänger
6 äggulor
3/4 dl strösocker

Karamellisering:
4 msk strösocker

Koka upp grädde, mjölk och kanelstänger. 
Ta från värmen och låt dra i 10 minuter. 
Vispa ihop äggulor och socker lätt i en skål.
Ta upp kanelstängerna och blanda gräddmjölken med äggulorna. 
Sila smeten. 
Koka upp vatten.
Smörj 4 formar och ställ i en långpanna.
Fördela smeten i formarna och häll varmt vatten i långpannan upp till halva formarna.



Baka i 40 minuter i 175 grader. 
Fyll på med varmt vatten om det kokar bort.
Låt kallna kanelbrylén kallna.


Strö över socker och bränn med gasolbrännare eller gratinera högst upp i ugnen i 2–3 minuter på grill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar