Sidor

torsdag 9 januari 2014

Minestronesoppa med chorizo



Idag blir det snabbmat.

Risoni är inte ris, även om det både låter och ser ut som ris, utan en pasta. Utmärkt matigt i soppor. Annan pasta fungerar också. Går utmärkt att bryta ner lite spagetti strån.

Jag använder mig av Scans chorizo. Den har 73% kötthalt och köttet är svenskt. Viktigt för mig.

Självklart kan du använda en annan korv om du inte tycker kryddkorv.

Jag köpte nybakat bröd på bageriet. Orkar inte baka eget.

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
4 morötter (350-400 gram)
300 gram rotselleri
3 msk grönsaksfond
1 1/2 tsk timjan
3 msk tomatpuré
2 liter vatten
6 chorizo
2 dl risoni
400 gram kokta stora vita bönor
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka lök och vitlök.
Skala och tärna morötter och rotselleri.
Fräs i en gryta.
Tillsätt timjan, fond, tomatpuré och vatten.
Koka i cirka 10 minuter.
Skiva chorizo.
Lägg korv och risoni i soppan.
Koka ytterligare 10 minuter.
Rör om då och då.
Spola av bönorna och tillsätt i soppan.
Låt bönorna bli varma.
Smaka av med salt och svartpeppar.



Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar