Sidor

tisdag 1 mars 2016

Ugnsbakad lax med romanesco och romsås



Riktigt gott tyckte gubben. Lax är alltid lyckat. Romsåsen var väldigt god.
Själv testade jag chorizo från Astrid och aporna. Det var INTE en hit.
Romanesco var en nyhet för oss. Positiv överraskning. Om du är nyfiken på vad denna vackra ljusgröna grönsak är så klicka här.

700 gram laxfilé
1/2 huvud romanesco
1 rödlök
1/2 citron
1 1/2 dl iFraiche
1 burk ishavsrom
salt
svartpeppar
morötter

Smörj en ugnsfast form och lägg i laxen.
Salta och peppra.
Sätt in i mitten av ugn 175 grader i 20 minuter.
Koka upp saltat vatten i en kastrull.
Skär romanesco i buketter.
Koka i 4 minuter.
Låt rinna av i ett durkslag.
Skala och hacka löken fint.
Riv skalet från citronen.
Blanda lök, citronskal, iFraiche och ishavsrom i en skål.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär citronen i klyftor.

Servera laxen med kokt potatis, romsås, romanesco, riven morot och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar