Sidor

måndag 25 december 2017

Stuvad grönkål med pepparrot - Middag del 2


Grönkål ska finnas på julbordet enligt min pappa. I någon form. Så jag bestämde mig för en stuvning med pepparrot som extra puff.  Riktigt gott även om inte många vågade smaka.

6 dl iMat (grädde)
2 msk mjölkfritt margarin
5 blad grönkål
1 rödlök
1/2-1 tsk salt
1/2-1 krm svartpeppar
1/2-1 krm vitpeppar
2 - 3 msk riven pepparrot

Hacka lök och grönkål. (Ta först bort stjälkarna på grönkålen.)
Smält margarinet och lägg sedan i grönkålen och rödlöken.
Låt småfräsa några minuter tills grönkålen blir mjuk.
Tillsätt iMat och pepparrot. 
Låt stuvningen puttra 5-10 minuter. 
Red eventuellt av med lite maizena. 
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer riven pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar