Sidor

måndag 13 september 2010

Kyckling med plommontomat och ruccola

ca 1 kg kycklingfilé
knappt 1 kg plommontomater
1 stor påse ruccola
ca 250 gram basilika
ca 250 gram parmensanost
1 röd lök
2-3 vitlöksklyftor
salt,svart peppar och eventuellt cajennepeppar

Dela kycklingen i mindre bitar och stek.
Skiva löken och lägg i den bland kycklingen.
Låt löken bli mjuk ej stekt.
Koka pasta och låt rinna av. Spara ev lite av pastavattnet.
Tillsätt tomaterna i kyckling/lök-blandningen och låt dem "poppa" dvs spricka.De som inte öppnas trycker du till lite. Tanken är att tomaterna ska bilda en sås.
Tillsätt kycklingbuljong eller lite vätska från pastavattnet.
Blanda i rucola, basilika, ost och pasta.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt cajennepeppar.

Servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar