Sidor

onsdag 15 september 2010

"Lillens" kotletter med sting

För några år sedan hjälpte gubben en kompis som kallas "Lillen" att flytta. Som tack bjöds han på mat av "Lillens" fru. Gubben tyckte det var så gott att han bad om receptet och det har jag sedan tillagat många gånger.
Har testat att göra rätten med kycklingfileér och det blev lika gott.
Jag brukar dela kotletterna eller kycklingfiléerna i mindre bitar eftersom mina barn tycker att det blir för stora bitar annars. Men det går utmärkt att använda hela kotletter eller filéer.

4 -5 st karrékotletter eller kycklingfiléer
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
0,5 dl soja
1/2-2 tsk sambal oelek, ta efter smak, kom ihåg starkt!!!


Lägg kotletterna i en form.
Blanda resten till en sås och häll den över köttet.
In i ugnen i 150-175 grader i ca 1,5 timme (kortare tid för kyckling)

Servera med potatis och en enkel grönsallad. Varför inte ris eller nudlar till kycklingen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar