Sidor

fredag 17 september 2010

Pasta med spenatsås och lufttorkad skinka

En fredag ska man kanske ha lite speciell mat. Så lyxigt med lufttorkad skinka. Man kan faktiskt hitta lufttorkad skinka till hyfsat pris. Vill man slösa så lägg på lite extra skinka. Annars duger det gott med ett par skivor per person.


1 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde (alt. 2 dl grädde samt 1 dl vatten eller torrt vitt vin).
250 gram ricottaost
salt och peppar
200 gram bladspenat (färsk eller fryst)
1 tsk konc. fond (ex kyckling eller grönska)
1 tsk hackad basilika
200 gram lufttorkad skinka

Koka pasta och låt rinna av ordentligt.

Gör en grundsås.
Smör,vetemjöl samt 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp, tillsätt pressad vitlök och slå i ricotta och grädde.
Sjud såsen under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp bladspenaten. Slå av vattnet ordentligt. Hacka spenaten fint och blanda ner i såsen.

Smaka av med fond, basilika, salt och peppar.

Blanda pastan och såsen och häll över i en stor form.Toppa med den lufttorkade skinkan och några blad av basilikan som dekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar