Sidor

söndag 19 september 2010

Senapskyckling

600 - 900 gram kycklingfilé
3 dl grädde
1/2 dl vatten eller mjölk
2 msk koncentrerad kycking fond eller 1/2 kycklingbuljontärning.
1 dl hackade färska kryddor tex timjan, oregano eller basilika. Blanda gärna de olika kryddor. Har du inte färska kryddor så använd torkade.
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap

Blanda örtkryddorna med rivet citronskal från citronen.
Hacka vitlöken.
Blanda ner med kryddorna tillsammans med salt och peppar.

Skär kycklingen i mindre bitar..
Bryn i stekgryta.

Tillsätt kryddbladningen.

Blanda grädde, vatten, fond/tärning och senap.
Häll över kycklingen och koka under lock i ca 10 minuter.

Eventuellt kan du reda såsen lite.

Servera med ris eller potatis och lite sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar