Sidor

onsdag 13 oktober 2010

Majas Tacobullar

Min dotter Maja ville göra tacobullar. Perfekt att ha i frysen och bara snabbt värma i micron när hungern sliter i de stackars barnen. Ett perfekt mellanmål eller kvällsmål.
Här kommer Majas recept. Enkelt och pedagogiskt. Lätt för en nybörjare i köket.

Deg:
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
2 krm salt
2 tsk sirap
vetemjöl

Fyllning:
800 g köttfärs
2 paket taco krydda Santa Maria
riven ost ca 3 dl

Pensling:
1 ägg

Gör så här!
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smula sönder jästen i en plastskål.
3. Värm vattnet så att det blir fingervarmt.
4. Häll vattnet över jästen. Rör så jästen löser sig.
5. Tillsätt olja, salt och sirap. Blanda
6. Tillsätt först 3 dl vetemjöl och arbeta sedan i lite mjöl i taget tills degen släpper och är blank och smidig.
7. Låt degen jäsa i 10 min under bakduk.
8. Stek köttfärs. tillsatt taco kryddan och koka enligt förpackning men koka bort allt vatten. Låt svalna.
9. Knåda degen. Kavla ut till en rektangel.
10. Bred köttfärsen på degen.
11. Strö över ost.
12. Rulla ihop degen. Dela i bitar.
13. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper.
14. Jäs bullarna under bakduk till ca dubbel storlek.
15. Pensla med vispat ägg.
16. Grädda mitt i ugn ca 10 min.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar