Sidor

torsdag 9 december 2010

Banan och blåbärskaka


Jag blev väldigt nöjd med resultatet av äppelkakan. Tänkte därför testa med annan "fyllning". Hade lite blåbär kvar från gårdagen. Ca 150 gram. Bananerna i skålen börjar se lite ledsna och bruna ut. De slinger med ner i kakan.

125 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilinsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
150 gram blåbär
3 bananer
1 msk strösocker

Smält smör och låt svalna.
Rör smör, socker, vanilinsocker. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
Tillsätt mjölk.
Rör försiktigt ner blåbären.
Smörj en springform och häll i smeten.
Skär bananerna i tunna skivor. Sick ner tätt i smeten.
Strö 1 msk strösocker över kakan.




Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 30-35 minuter.

1 kommentar:

  1. När kakan stod i ugnen kom jag på att jag glömt blanda blåbären med potatismjöl. :( Hade lagt till potatismjöl i receptet eftersom jag tänkte på att blåbären avger mycket vätska. Men nu blev det istället en ganska blöt kaka. Gott i alla fall.

    SvaraRadera