Sidor

söndag 5 december 2010

Kycklingcannelloni



I somras besökte vi Salvatores Trattoria i Sölvesborg. Mysig restaurang och fantastisk mat. Enda nackdelen när man som vi är några stycken i familjen blir det dyrt med restaurangbesök.

Har idag tänkt försöka att återskapa rätten som jag åt på Salvatores. Cannelloni fylld med kyckling. Min version är kanske inte alls som orginalet eftersom jag går på minnet. Hoppas bara att familjen gillar det jag serverar idag.

Cannelloni är pastarör. Finns att köpa i torkat format. Går även bra att använda sig av färska lasangeplattor som man rullar. Eller om man har tid och ork att göra egna pastaplattor.

2 kycklingfiléer
250 gram ricotta
40 gram pinjenötter
25 gram färsk basilika
1/2 vitlöksklyfta
125 gram mozzarella
14-16 cannelloni
olivolja
salt
vitpeppar
svartpeppar
50 gram smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 dl riven parmensan

Pesto:
Du kan göra det enklare för dig och köpa färdig pesto på burk. De är faktiskt riktigt goda. Går åt en burk ca 140-180 gram.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. De bränns lätt eftersom pinjenötter är väldigt feta.
Låt nötterna svalna.
Kör pinjenötter, 1/2 vitlösklyfta och basilika i en mixer. Häll i 4-5 msk olivolja medan du kör mixern. Tillsätt 1 1/2 dl riven parmensan.
Kör till du får en ganska lös pesto.

Cannelloni:
Stek kycklingfiléer. Krydda med lite salt och peppar.
Blanda ihop pest och ricotta. Hacka mozzatrella och kyckling i små bitar och blanda ner i peston.
Fyll vare cannelloni med blandningen och lägg i en ugnssäker form.



Här är inte läge för att vara fin i kanten. Det är nästan omöjligt att fylla cannellonin utan att använda händerna.





Sås:
Smält 50 gram smör i en kastrull. Gör en redning på 2 msk vetemjöl och 2 dl mjölk. Rör ner i smöret. Tillsätt resten av mjölken. Låt sjuda under omrörning ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar.

Häll såsen över cannellonin och strö över 2 dl riven parmensan.







Grädda i 200 graders ugn ca 40 minuter.

Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar