Sidor

tisdag 7 december 2010

Kycklingnuggets med klyftpotatis och dipsåser



Igår skulle min man lyft fram och bytt olja i fritösen. På grund av värken vågar jag helt enkelt inte lyfta den  själv. Men när jag kom ner i morse var fritösen inte framtagen. Så jag får lov att fritera/steka kycklingnuggets på spisen istället. Går lika bra det också.

1 kg potatis fast
ca 700 gram kycklingfilé
3 ägg
3 dl ströbröd
flingsalt/salt

Dipp 1:
2 dl matyoughurt
1 dl ajvar relish
1/2 tsk salt

Dipp 2:
3 dl gräddfil
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Vill du inte ha skalen på potatisen så skala dem. Annars räcker det med att skrubba dem ordentligt. Skär potatisen i klyftor. Lägg i en långpanna. Strö över 1 1/2 tsk flingsalt. Tillsätt eventuellt olja eller smör. Vill du går det också att steka dem utan fett men använd då bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 250 grader 30-40 minuter. Rör då och då.

Skär kyckligen i mindre bitar ca 1 centimeter tjocka.
Vispa upp ägg.
Blanda ströbröd och1 1/2 tsk salt på en tallrik.
Vänd kycklingen först i ägg sedan i ströbröd.
Stek i olja i en stekpanna ca 2 minuter per sida.

Blanda samman ingredienserna till dipperna.

Servera med coleslaw och gurkstavar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar