Sidor

onsdag 12 januari 2011

Kassler med rosépepparsås

Ska strax iväg och fika med en väninna. Har därför förberett maten. Egentligen ska såsen och köttet serveras var för sig och inte i en ugnsform. Men för enkelhetens skull har jag idag gjort så här.

1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar
2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
3 dl grädde och 2 dl vatten eller 5 dl grädde
1 msk rosépeppar
knappt 1 tsk salt
vetemjöl
500 gram kassler

Rosépepparsås:
Skala och hacka löken fint.
Tillsätt oxfond, tomatpuré och grädde. Gör en redning med ca 2 msk vetemjöl. Red såsen.
Låt koka ca 5 minuter under omrörning.
Tillsätt kryddorna och smaka av med eventuellt mer salt.

Skiva kassler tunt och lägg i en ugnsform.




Häll över rosépepparsåsen.




När det är dags för mat så värm ugnsformen i 250 grader i 5-10 minuter.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar