Sidor

söndag 30 januari 2011

Majas choklad- och kokoskaka


Maja bakar en hjärtformad chokladkaka idag. Kokos i höjer smaken rejält. Lite jobb med att vispa två olika bunkar men det är det verkligen värt.

150 gram 70% choklad
150 gram smör
3 ägg
1/2 dl strösocker
1 1/4 dl florsocker
1 1/4 vetemjöl
2 1/2 dl kokosflingor
1 dl mjölk

Grovhacka chokladen
Smält smör och tillsätt chokladen så att den också smälter.
Låt svalna.
Separera äggen. Äggula i en skål och vita i en skål.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt socker under vispning.
Rör ner choklad i äggulorna och tillsätt florsocker, mjöl och kokos.
Häll i mjölk lite i taget.
Vänd ner äggviteskummet försiktigt men blanda väl.
Klä en springform med bakplåtspapper.
Häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna lite i formen innan du tar ut den.
Strö eventuellt florsocker över kakan.


Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar