Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Sidor
▼
onsdag 16 februari 2011
Amerikanska bananpannkakor
I morgon ska minstingen iväg med sin klass och åka skridskor. Lite fika är det meningen att hon ska ha med sig. Gräddar därför några Amerikanska bananpannkakor. Extra roliga blir pannkakorna eftersom jag steker dem i ett hjärta. Använder mig av en pepparkaksform.
50 gram smör
2 ägg
5 dlmjölk
5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
4 tsk vanilinsocker
2 bananer
1 tsk salt
4 msk socker
3 tsk kanel (kan uteslutas)
Smält smöret. Låt det kallna lite.
Vispa ihop ägg, smör och mjölk.
Blanda ner mjöl och bakpulver till en klumpfri smet.
Blanda ner vanilinsocker, mosad banan, kanel, salt och socker.
Grädda pannkakor.
Jag använde ca 1/2 - 1 dl smet i varje pannkaka. Pannkakorna är tjocka och behöver längre tid på svagare värme än vanliga tunna pannkakor.
Ska du serverar dem som efterrätt så pudra lite florsocker över och antingen vispad grädde och sylt eller vaniljglass.
Det ser gott ut,jag måste oxå testa det en dag:)
SvaraRadera