Sidor

torsdag 31 mars 2011

Köttfärs och champinjonfyllda cannelloni


Kroppen är inte snäll idag eftersom jag igår hjälpte min lille Viggo-älskling över ett staket. Ibland måste man ta det onda med det goda. Var så skönt att umgås med Lilleman. Livet är så enkelt när man snart är 3 år. Får ta det lite lugnare idag.
Börjar redan nu på förmiddagen med maten. Det tar mycket längre tid att göra de enklaste sakerna. Hacka löken, vila, hacka champinjoner, vila, osv. Men mat ska det bli och förhoppningsvis riktigt god mat.

13 stycken cannelloni (pastarör)

Fyllning:
450 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk oregano

2 dl riven ost

Béchamelsås:
50 gram smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar


Koka pastarören enligt förpackningen.

Fyllning:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Finhacka champinjonerna.
Bryn färs.
Tillsätt lök, vitlök och champinjoner i färsen.
Blanda ner tomatpuré.
Häll på grädde och koka in helt.
Smaka av med oregano, salt och peppar.

Béchamelsås:
Smält smör.
Blanda mjöl och lite mjölk.
Tillsätt mjölk i smöret och rör ner mjölblandningen.
Koka upp och sjud under omrörning ca 5 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Sammasättning:
Häll lite av béchamelsåsen i botten på en ugnsform.
Fyll pastarören med fyllningen och lägg i formen.



Häll resten av béchamelsåsen över och toppa med riven ost.


Gratinera i 200 grader i 20 minuter.


Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar