Sidor

torsdag 10 mars 2011

Polkagrisglass


Igår hade jag handlat alla ingredienser till polkagrisglass men hann inte själv röra ihop den. Frågde Maja om hon hade lust att göra glass. Några samtal och sms blev det men jag tycker att hon fixade det jättebra.
Idag har vi nu avnjutit glassen och jag tycker den blev suverän. Synd att alla polkagrisar försvann igår för det hade varit gott med lite extra strösslade på toppen.

3 dl polkagrisar
6 äggulor
4 tsk socker
7 dl vispgrädde

Krossa polkagrisarna till pulver eller om du vill mindre bitar.
Vispa äggulor och socker.
Blanda ner polkagriskrosset.
Vispa grädden i en annan bunke.
När grädden är fluffig vänds den försiktigt ner i polkagrissmeten.
Häll i form eller glas och ställ i frysen.
Rör om någon gång dom första timmarna.
Frys minst 4-5 timmar innan den ska serveras.
Ta fram glassen en stund innan du ska äta den. Väldigt hård att "skopa" upp annars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar