Sidor

tisdag 1 mars 2011

Snabb fläskfilégryta med dijonsenap och dragon


Idag blir det snabbt och lätt. Det som tar längst tid är att skala potatis och koka dem. Grytan är otroligt enkel och snabb. Passar perfekt en dag som är lite stressig. Du kan använda dig av kyckling istället för fläskfilé stek bara kycklingen ordentligt. Varför inte servera pasta till istället. Då blir maten klar snabbare. Bönsalladen kan förberedas dagen innan. Mår bara bra av att dra i kylskåpet över natten.

Fläskfilégryta:
700-800 gram fläskfilé
5 dl grädde
4 msk dijonsenap
1 saltgurka eller ca 15 skivor
2 schalottenlök
2 tsk dragon (färsk eller torkad är ditt val)
1 tsk salt
2 krm peppar



Skär fläskfiléen i ganska tunna medaljonger.
Bryn hastigt på båda sidorna.
Lägg köttet vid sidan.
Hacka löken och fräs.
Slå på grädden och koka upp.
Hacka saltgurka och tillsätt i såsen tillsammans med senap och dragon.
Lägg ner köttet i såsen.
Koka upp och låt puttra någon minut.
Gör eventuellt en redning med 2 msk mjöl.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis och bönsallad.

Bönsallad:
250 gram haricots verts (frysta går utmärkt)
1 liten gul lök
2 msk olja
1 msk vinäger
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar


Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Finhacka löken och blanda ihop med olja, vinäger, vatten, salt och peppar. Låt gärna dressingen stå och dra en stund.
Slå av vattnet från bönorna och häll över dressingen.
Servera antingen kall eller varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar