Sidor

torsdag 14 april 2011

Bacon och ostpaj



Idag blir det paj eller quiche. Min variant på den klassiska Quiche Lorraine (skink och ostpaj). Även om inte hela familjen kommer hem och äter idag så gör jag två pajer. Bra att ha med till jobbet ikväll och bra att värma till lunch i morgon. Om det nu finns något kvar.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram margarin
2 msk vatten

Fyllning: 
2 paket bacon
250 gram ost
3 ägg
2 1/2 dl grädde eller mjölk
2 krm salt
1 krm paprika
1 krm svartpeppar

Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och sist vatten till en pajdeg.
Låt vila i kylskåp 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Nagga och grädda i 225 grader i 10 minuter.
Låt svalna.
Skär baconet och ost i bitar/tärningar.
Fördela i pajskalet.


Vispa ihop ägg, grädde, paprika, salt och svartpeppar.
Häll över bacon/osttärningarna.



Grädda i 225 grader i 20 - 30 minuter eller tills äggstanningen "stannat".



Servera med sallad.

2 kommentarer:

  1. Jag ska testa denna idag, hittade receptet genom google sökning. Låter gott!

    /Victoria i Eskilstuna

    SvaraRadera