Sidor

måndag 4 april 2011

Helg med kassler och Jonas köttfärsbiffar


I lördags bjöd Ariane och Mats på middag. Ariane lagade en väldigt god kasslerrätt med ananas och banan. Efter maten spelade vi gamla hederliga brädspel och det blev en hel del skratt.

Igår, söndag, lyckades jag sätta mat på bordet. Max kom med tipset om vilken rätt jag skulle laga och Niklas skalade de där eländiga potatisarna.

Att smaksätta biffar eller köttbullar med inlagd fetaost är ett superbra tips som Max lärde sig av sin kontaktperson Jonas. Jag använder också lite av oljan i burken för att få mer smak.
Man kan också använda sig av tex färdigköpt pulversås eller pulversoppa som kryddning. Finns massor att välja mellan som tex svamp, grönpeppar osv.

900 gram köttfärs
1 ägg
2 msk skorpmjöl
1/2 dl grädde
1 burk tärnad inlagd fetaost
2 krm svartpeppar

Blanda skorpmjöl och grädde. Låt svälla.
Blanda ner skorpmjölet i köttfärsen.
Tillsätt fetaosten och eventuellt lite av spadet.
Krydda med svartpeppar.
Blanda ordentligt.
Forma till biffar och stek.

Servera med kokt potatis, grönpepparsås och sallad med fetaost och oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar