Sidor

lördag 9 juli 2011

Knäckig Daimpaj



Idag är tanken att vi ska hälsa på våra två älskade barnbarn. Något gott till kaffet vill jag ta med mig. Men eftersom det är lite ont om tid idag så får det bli en väldigt enkel men god paj. Fördelen är att det mesta finns i skåpet. Det är bara Dubbel-Daim och vispgrädde som får köpas.

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 gram smör
1 äggula
1 msk vatten

Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vanilinsocker
1 krm salt
100 gram smör

Garnering:
1 Dubbel-Daim

Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula till en deg. 
Låt stå kallt i ca 30 minuter.
Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. 
Nagga pajskalet.




Förgrädda i 10 minuter i 150 grader.
Vispa ägg, farinsocker, sirap, vanilinsocker och salt. 
Smält smöret.
Rör i smöret i smeten.
Häll smeten i pajskalet.



Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 40 minuter 150-175 grader.



Hacka Daim och strö över. Jag tycker det är enklast att banka förpackningen mot bordskanten.



Låt pajen kallna.

Servera med lätt vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar