Sidor

söndag 3 juli 2011

Marängkaka med jordgubbar

Även om det inte blir någon matlagning tänkte jag dela med mig av ett recept som jag helt enkelt MÅSTE testa någon gång. Hittade det i en tidningsbilaga. Låter så supergott.

4 ägg
4 dl strösocker
5 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vanilinsocker
50 gram smör
5 msk mjölk
1 liter jordgubbar

Smöra ett bakplåtspapper och lägg det i botten i en stor, fyrkantig ugnsfast form.
Börja med sockerkakssmeten.
Separera gulorna från vitorna för tre av äggen.
Vispa gulorna och det hela ägget med 1 1/2 dl av sockret. Ska bli poröst.
Blanda samman bakpulver, vetemjöl och vanilinsocker.
Smält smöret och låt det svalna.
Tillsätt mjölken i smöret.
Blanda allt - den sockrade äggblandningen, mjölmixen och smör/mjölken och rör till en jämn smet.
Häll smeten i ugnsformen.

Vispa tre äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd försiktigt i 2 1/2 dl socker.
Bred marängsmeten över sockerkakssmeten.

Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Garnera med jordgubbar och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar