Sidor

måndag 11 juli 2011

Paj med italienska smaker


En vegetarisk paj med smaker som påminner om Italien. Tror jag. För jag har aldrig haft förmånen att få besöka Italien. Skulle gärna vilja. Istället fyller jag pajen med ingredienser som jag förknippar med Italien.
För att gubben ska bli nöjd får han lufttorkad skinka att äta till.

Pajdeg:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten

Fyllning:
1 burk kronärtskockshjärtan
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater i olja
svarta och gröna oliver
1/2 dl vispgrädde
4 st ägg
1-2 dl parmesanost

Arbeta ihop smör och mjöl. 
Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. 
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen tunt i en pajform. 
Förgrädda i ugnen 200 grader i 10 minuter.

Finhacka löken och vitlöken.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Dela kronärtskockorna i mindre bitar.
Lägg kronärtskockorna i pajen.

Blanda vitlök, lök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar. 
Häll fyllningen i pajbottnen.

Riv parmesanosten.
Strö osten över pajen.


Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.



Servera med lufttorkad skinka och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar