Sidor

söndag 17 juli 2011

Rökig grillad entrecote


Gubben har bestämt att han ska grilla entrecote idag. Den efterlängtade grillen är inte klar utan han använder sig av en gammal skrickig klotgrill.
Jag gör min rökiga BBQ-marinad. Köttet får ligga och gotta till sig ordentligt. Idag kan köttet ligga i rumstemperatur eftersom det inte är så varmt. Köttet mår bättre av att vara rumstempererat när det tillagas.

3 dl ketchup
1 dl sweet chili sauce
2 tsk flytande hickorysmoke
2 msk balsamvinäger
3/4 dl fond på flaska

Blanda alla ingredienser till BBQ-marinaden.
Jag använder 2 1/2 dl som marinad och resten får bli till såsen.



Jag har marineringslådor från Tupperware. I både lock och botten finns "piggar" som bankar köttet när man vänder på lådan. Visst går det lika bra att marinera i en plastpåse eller en bunke.

Använder lite av marinaden som grund till såsen. Det slinker ner lite grädde, mjölk, soja, fond, redning och sedan smakar vi av med salt, svartpeppar och några varv på vitpepparkvarnen.

Kokt potatis från Majas land och inlagd ättiksgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar