Sidor

söndag 7 augusti 2011

Kladdiga chokladmuffins

Maja känner sig lite hängig. Pannan är varm och näsan tjock. Därför bakar hon som tröst chokladmuffins. Kladdiga chokladmuffins.
Observera att det INTE är bakpukver i smeten. Det är för att muffinsen ska bli kladdiga som jag har uteslutit bakpulvret.

100 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilinsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl

Smält smör i en kastrull och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vanilinsocker, salt och kakao.
Häll ner mjölblandningen i ägg och sockret. 
Vänd till sist ner matfettet.
Fyll muffinsformarna ca 3/4.
Grädda i cirka 8 minuter långt ner i ugnen 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar