Sidor

måndag 14 november 2011

Pastagratäng med köttfärs



Maja berättade igår att hon hade "glömt" att vi skulle på utvecklingssamtal idag. Visserligen inte förrän klockan 15 men jag behöver ta saker i min takt. Fixar inte att först åka till affären och sedan på utvecklingssamtal. Stress är inte mitt mellannamn just nu.

Därför blir det en enkel pastagratäng. Jag tog vad som fanns kvar i kylskåpet men man kan stoppa i de grönsaker som man gillar.

Pastagratäng är också ett väldigt bra sätt för att bli av med resterna av köttfärssås och spagetti.

Varför inte ha en låda i frysen där du skrapar ner det som blir över av pasta och köttfärssås. En dag när du vet att det är dåligt med tid så tar du upp lådan och tinar den. Gör en ostsås och blandar ner med de grönsaker du önskar. In i ugnen och gratinera.

Pastagratäng passar också utmärkt att förbereda dagen innan och bara gratinera när du kommer hem från jobbet.

Köttfärssås:
700 gram köttfärs
1 röd lök
500 gram passerade tomater
1 msk ketchup
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1/2 tsk socker
1 msk oregano

Ostsås:
4 msk vetemjöl
4 - 6 dl mjölk
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver

1 röd paprika
7 dl pasta
2 dl riven ost

Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt passerade tomater, ketchup och kryddor.
Koka på svag värme tills det mesta av vätskan kokat in.

Koka ihop ostsåsen.

Koka pastan.

Hacka röd paprika.

Blanda ihop pasta, köttfärsåsen, ostsåsen och paprika.
Häll i en ugnsfast form.



Strö riven ost över.


Gratinera i 200 graders ugn i 15 - 20 minuter.


Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar