Sidor

torsdag 17 november 2011

Pastasås med lövbiff och champinjoner



Supersnabb pastasås som blir färdig samtidigt som pastan kokar.
Behövs ibland när tiden inte räcker till. Tyvärr får jag steka svampen och servera den bredvid. Max vägrar äta mat med svamp i. Ytterligare en sak att sätta upp på No,no-listan.

ca 500 gram lövbiff
300 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk kalvfond
2 msk mjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Strimla lövbiffen.
Hacka löken.
Koka upp grädde och mjölk med mjöl.
Pressa i vitlök och rör i kalvfond.
Stek lövbiff och lök.
Krydda med salt och svartpeppar.
Rör ner lövbiff/lök i grädden.
Koka upp.
Smaka av med eventuellt mer salt.

Servera med kokt pasta och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar