Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Sidor
▼
söndag 27 november 2011
Skånsk kalops
Kvällsposten gick bra att sälja. Gubben körde som tur var.
Nu ligger jag i soffan och slappar. På spisen står kalops och puttrar. Gubben har ansvaret för maten. Ska försöka koppla bort allt och vila.
1 1/2 kg högrev
3 gula lökar
4 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
15 kryddpepparkorn
4 lagerblad
6-9 dl vatten
4 morötter
Dela köttet i mindre bitar.
Vänd köttet i mjölet.
Dela löken i större klyftor.
Bryn kött och lök.
Häll i vatten så det täcker köttet.
Tillsätt salt, kryddpepparkorn och lagerblad.
Sjud i 2-2 1/2 timme.
Skala morötter och dela i bitar.
Tillsätt morötter när det återstår 20 minuter av koktiden.
Servera med kokt potatis och lingon, inlagd gurka och rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar