Sidor

söndag 22 januari 2012

Crème Brülée


Gubben förberedde efterrätten igår.

4 portioner

3 dl grädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång (1 1/2 tsk vanilinsocker kan du använda om du inte har vaniljstång)
3/4 dl strösocker
5 äggula
råsocker/farinsocker eller strösocker till avbränning
jordgubbar eller andra bär till dekoration

Koka upp gräddmjölk, socker och vanljstång (delad och fröna urskrapade).
Vispa upp äggulan lite och häll ner i grädden under omrörning.
Häll i fyra portionsformar.
Ställ formarna i en ugnsform med hög kant. Häll vatten runt upp till hälften av formarna. Baka av i 150 grader i 1 timme.


Bränn av med lite råsocker. Har du ingen brännare så använd högsta värmen på grill i ugnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar