Sidor

tisdag 17 januari 2012

Lasagne



I söndags gjorde jag köttfärssås men gubbe stoppade mig för han var sugen på pannkakor. Så köttfärssåsen åkte in i kylskåpet.
Idag passar det därför bra att göra lasagne.
Faktiskt lite enklare att arbeta med kall köttfärsås.

10 lasagneplattor

Köttfärsås:
1 kg köttfärs
1 stor gul lök
500 gram passerade tomater
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk oregano

Hacka lök. 
Stek löken tillsammans med köttfärsen. 
Tillsätt passerade tomater.
Krydda med salt, peppar och oregano. 
Låt puttra på svag värme.

Ostsås:
5 msk vetemjöl
ca 8 dl mjölk
3 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Vispa ihop mjöl och någon dl av mjölken. 
Häll i en kastrull tillsammans med resten av mjölken. 
Koka upp under omrörning. 
Krydda med salt och vitpeppar. 
Tillsätt riven ost.

Varva köttfärs, lasagneplattor, ostsås i en smord ugnsform. 
Börja med köttfärs som inte bränns fast i botten lika lätt och avsluta med ostsås överst. 
Strö extra riven ost.



Gratinera  i ugn 225 grader ca 20 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar