Sidor

fredag 3 februari 2012

Kycklingbiffar med bönsallad


500 gram kycklingfärs
1 gul lök
2 msk ketchup
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde

Bönsallad:
1 burk 400 gram kokta vita bönor
 körsbärstomater
1 dl grillad paprika från burk
50 gram rucola
2 msk olivolja
4 tsk vitvinsvinäger
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Basilikasås:
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
salt
svartpeppar

Biffar:
Skala och hacka löken fint.
Mixa kycklingfileer till färs om du inte har färs.
Blanda kyckling, ketchup, salt, peppar, potatismjöl och grädde.
Klicka ut i pannan till biffar och stek ca 4 minuter per sida.

Bönsallad: 
Rör ihop olja och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj bönorna.
Dela tomaterna.
Strimla paprikan.
Blanda ihop alla ingredienser.

Basilikasås: 
Hacka basilikan.
Blanda crème fraiche och basilika.
Krydda med salt och svartpeppar.

Servera biffarna med basilikasås och bönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar