Sidor

onsdag 21 mars 2012

Bacon- och pastagratäng


Pastagratäng är bra sätt att bli av med rester. Man kan ha i lite av varje som finns i skåpet. Hos oss blir till exempel aldrig philadephiaposten uppäten eftersom det bara är jag som äter den. Och den är en färskost som inte håller sig så länge. Använde den då i maten. Här hade jag nästan en hel burk kvar. Bara lite taget.

Vissa färskostar smälter inte lika bra som andra. Men jag tycker inte det gör så mycket. Mosa bara till det lite när osten är varm så fungerar det i alla fall.

500 gram pasta
3 paket bacon
1 röd paprika
1 röd lök
1 kruka färsk persilja
5 dl grädde eller grädde/mjölk
1 burk philadelphiaost
1/2-1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
4 dl riven ost

Strimla bacon.
Hacka lök och paprika.
Stek bacon och tillsätt lök samt paprika.
Låt svalna.


Koka pastan.
Blanda ihop pasta med bacon/lök/paprika-fräset.
Häll röran i en ugnsfast form.




Hacka persiljan.
Rör ihop grädde, riven ost, persiljan och kryddor.
Häll grädden över pastanröran.




Klicka på philadelphiaost.

Gratinera mitt i ugnen, 200 grader i 10 minuter eller tills osten smält och fått färg.




Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar