Sidor

söndag 4 mars 2012

Stekt torsk med remouladsås


Gubben tog över matlagningen idag.  Är ganska hängig. Vilar innan jobbet.


Förra helgen fick vi en leverans med färsk torsk. 5 kilo är otroligt mycket mer än vad man egentligen tror.
Gubben paketerade 8 torskfiléer i varje påse. En del var mindre än andra.

Det har inte passat förrän idag att ha fisk. Just fisk är ju ingen mat som jag tycker passar att ligga och vänta på att gubben ska komme hem från jobbet. Fisk ska ätas direkt och inte värmas i micron. Så idag njuter gubben och jag. Ungdomarna får korv som inte grillades igår.

Gubben saltade filéerna och vände dem i vetemjöl innan han stekte dem. Så enkelt och så otroligt gott.

Till det gjorde gubben en remouladliknande sås. Magda tyckte att "fisksåsen" passade till korv också.

Sås:
6 dl gräddfil
1 1/2 dl majonäs
6 msk persilja
1 1/2 tsk dragon
1 1/2 tsk körvel
3 tsk kapris
3 msk bostongurka
salt

Hacka persilja, och kapris fint.
Blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt.
Låt såsen stå kallt.

Servera med kokt potatis och gröna ärtor.

3 kommentarer:

  1. Får jag flytta hem till er? Herregud vad ni äter gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är välkommen. Kan nog få plats i fotändan hos Maja. ;D Hur går det med matkassen?

      Radera
    2. Tack! :)
      Det går bra. Vi har haft paus nu när jag varit i Sthlm men idag är det dags igen. Gott, kul och enkelt. Me like!

      Radera