Sidor

måndag 23 juli 2012

Baconlindad fläskfilé med champinjonsås




Denna såsen blev väldigt god. Passar till annat också. 
2 fläskfilé
3 paket bacon
svartpeppar
Svampsås:
1 gul lök
1 färska champinjoner
2 dl grädde
3 dl mjölk
2 1/2 msk kalvfond
2 1/2 msk soja
1 tsk koriander
1-2 tsk limesaft

Hacka svamp och lök fnt.
Fräs svamp och lök tills löken blivit mjuk.
Tillsätt grädde, buljong, soja, koriander och lime.
Låt småputtra tills köttet är klart.
Skiva fläskfilén i skivor.
Stek på hög värme tills de fått färg, vänd och stek andra sidan till den fått färg.
Linda en - två skiva runt varje fläskfilébit.



Lägg köttet i ugnssäker form.
Stek i ugn 220 grader ca 15 minuter eller tills baconen är klara.



Baconet avger ganska mycket vätska så häll av om du ska servera ur formen.

Severa med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar