Sidor

fredag 27 juli 2012

Tacopaj




Tacopaj önskade Max igår. Så jag gör en med lite grönsaker och en med bara köttfäs och ost. Tjejerna vill hellre ha grönsakerna i en sallad bredvid.


Pajskal:
5 dl vetemjöl
150 gram smör
2 dl Kesella (fanns ingen kesella i byn så jag använde 250 gram cottage cheese/keso)

Denna degen räcker till två pajer utan lock eller en med lock.

Fyllning:
1 kg nötfärs
2 påsar tacokrydda
riven ost
1 röd lök 
1 röd paprika
4 inlagda feferoni

Vitlökssås:
5 dl gräddfil/creme frache
3-4 vitlöksklyftor
1/3 tsk salt
1/2-1 krm svartpeppar

Rör ihop ingredienserna till vitlökssåsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.

Blanda samman allt och låt degen ligga kallt i ca 30 minuter.

Tryck ut pajdegen i smord pajform.
Nagga med gaffel och förgrädda i ugn 200 grader i 10 minuter.

Stek köttfärs och tillsätt tacokrydda.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg köttfärs och grönsaker i pajskalet.

Toppa med ost.
Grädda i ugn 200 grader tills osten har smält.

Servera Tacopaj med Lottas vitlökssås och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar