Sidor

torsdag 30 augusti 2012

Mexikansk gryta



Max önskade sig stark mat idag och tillslut föll valet på mexikansk gryta.

Bra att man kan krydda efter egen smak. Jag provade mig fram och hoppas jag hittat en styrka som passar alla i familjen. Inte lätt när Max och jag gillar lite hetta men gubben blir kass i magen.

Hade gärna haft mer bönor i men måste tänka på familjen.

800 gram köttfärs
2 gula lökar
3 stora vitlöksklyftor
1 dl ketchup
2 paket krossade tomater 500 gram
1 burk red kidney beans 242 gram
1 tsk salt
1tsk Mexican Spice Mix
1 tsk Chilipulver mild
1 krm Red Hot Chilipeppar
1 krm Original Chili Spicemix

Hacka lök och vitlök.
Stek köttfärs och löken.
Tillsätt ketchup, krossade tomater och bönor.
Låt småputtra på svag värme.
Krydda och smaka av till det passar er. Tänk på att chilistyrkan kan komma efter en stund. Så låt smakerna vara i munnen en stund. Var inte för snabb att krydda mer.
Sedan kan var och en tillsätta mer på tallriken.

Servera med kokt ris och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar