Sidor

lördag 11 augusti 2012

Nötfärsbiffar med gorgonzolasås



800 gram nötfärs
1 paket bacon
1 liten purjolök
6-8 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
2 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gorgonzolasås:
3 dl grädde
150 gram gorgonzolaost
1/2 krm svartpeppar
salt
1/2 kruka persilja

Skär baconet i små bitar.
Finstrimla purjolöken.
Hacka tomaterna.
Fräs baconet, purjolök och tomater tills löken mjuknat.
Pressa i vitlök.
Låt allt svalna.
Blanda nötfärsen med äggen.
Rör ner baconröran .
Krydda.
Forma till biffar.
Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge. Nötkött blir väligt lätt torrt. Behöver inte alls vara genomstekt helt.

Sås:
Koka upp grädden.
Smula i osten.
Låt den smälta under omrörning.
Krydda.
Kanske behövs lite salt också.
Hacka persiljan.
Rör i persiljan i såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar