Sidor

lördag 13 oktober 2012

Rådjursfiol






Marcus och pojkarna kom på mat idag. Gubben står för matlagningen och jag skrotar. 

ca 1 1/2 kg rådjursfiol
2 paket bacon
5 vitlöksklyftor
2 gul lök
3-4 morötter
salt
vitpeppar
lagerblad
rosmarin
enbär
1 flaska rött matlagningsvin (250 ml) eller vanligt vin om du har hemma
1 tsk kalvfond

Bryn rådjursfiolen.
Späcka rådjuret med vitlöksklyftor. (stick hål i köttet och tryck ner vitlöksklyfta)
Krydda.


Lägg köttet i en gjutjärnsgryta.
Skala och skär morötter i mindre stavar.
Skala och klyfta löken.
Lägg morötter och lök runt och på köttet.
Strimla bacon och lägg i grytan.
Häll över vin och lägg i lagerblad.


Stick i köttermometer (70 grader i mitten för rosa).
Stek i ugn på 180 grader. Tar ca 45 minuter med färsk fiol och 1 1/2  timme om frusen.

Använd skyn till att göra en sås med lite grädde och soya.

Servera med rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar