Paj blir det idag. Med italienska smaker. Kronärtskocka, tomater, salami, parmesan och pesto. Vegetarian? Uteslut bara salami. Pajen bli lika god utan.
Deg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 burk kronärtskockshjärtan
1 ask cocktailtomater (250 gram)
100 gram salami
Äggstanning:
3 ägg
2 dl kesella
1 dl grädde eller mjölk
1 dl riven parmesanost
4 msk röd pesto (hemmagjord hade varit bäst men jag fuskar)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda mjöl och smör i matberedaren.
Tillsätt vatten och kör ihop till en deg.
Låt degen vila kallt i ca 20 min.
Tryck ut degen i en smord pajform.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda mitt i ugnen, 220 grader, i 10 minuter.
Skär kronärtskockshjärtan i kvartar.
Halvera tomaterna.
Strimla salami.
Fördela fyllningen i pajskalet.
Häll äggstanningen över pajen.
Hjälp till lite med en gaffel så att äggstanningen rinner ner.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den stannat och fått färg. Cirka 20 minuter.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar