Sidor

fredag 9 november 2012

Smördegsinbakad köttfärs


Köttfärs kan smaksättas på många sätt. Varför inte göra med tacosmak? Ett alternativ till den vanliga tacon.

Passar bra med någon form av sås också. Tzatziki, vitlökssås eller tacosås.

Går utmärkt att förbereda kvällen innan och bara gratinera under tiden man gör sallad.

800 gram köttfärs
1 stor gul lök
3-4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
1 tsk salt
1 tsk sambal olek
1 msk oregano
2 paket mozzarella (125 gram styck)
2-3 dl riven ost
2 färdigkavlad smördegsplatta

Hacka löken fint.
Stek köttfärs och lök.
Pressa ner vitlök.
Tillsätt tomatpure, salt, sambal olek och oregano.
Låt röran svalna.
Skär eller bryt mozzarellan i mindre bitar.
Rör ner osten i den kalla köttfärsen.
Rulla ut smördegsplattan på bakplåtsklädd ugnsform/plåt.
Fördela köttfärsröran över.


Toppa med riven ost.


Vik ihop och tryck till kanterna.


Pensla med uppvispat ägg.
Allra överst lite mer riven ost och oregano.


Grarinera i 200 grader i 20 minuter.



Servera med sallad.

2 kommentarer:

  1. Hej Lotta
    Detta recept inspirerar mig, kanske kan bli lördagkvällens mat?
    Läser nog alla dina inlägg, men är dålig på att visa mig... Berörs av dina ord och din kärleksfulla kamp för din stora familj. När du skriver om din egen smärta och förtvivlan, då får jag en klump i magen. Men det är din fantastiska styrka som imponerar mest!

    Kram på dig från en bloggvän?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Fru Fransson! Roligt att du visar dig. ;D

      Det hoppas jag du testar för det var gott. Båda tjejerna gav tummen upp. Magda var lite tveksam men när hon provat blev det omtag.

      Tack så mycket för dina ord. Det värmer att veta att mina ord har betydelse. På ett eller annat sätt.

      Kram

      Radera