Sidor

lördag 22 december 2012

Rimma


På tisdag kommer Marcus med sin familj på kalkonmiddag.

Idag la gubben den frusna kalkonen på 5,5 kg i rimningslag.

2 msk salt/liter vatten. Vår kalkon behövde 13 liter vatten för att täckas så det blev en hel del salt.

Gubben la ett gjutjärnslock på kalkonen så den stannar under vatten. Plastbacken täcks ordentligt med aluminiumfolie.

Så mycket plats har vi inte i kylskåpet att backen får plats där utan backen ställs ner i källaren där det är lika kallt.

Använder du färsk kalkon rimma i ett dygn. Frusen tar ca två dygn. Observera att kalkonen alltså sakta tinar i rimningslagen.

Viktigt sen är att du inte saltar utan bara pepprar kalkonen. Den får salt smak av rimningen.

Anledningen till att man rimmar är att köttet blir saftigare och smakrikare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar