Sidor

onsdag 27 februari 2013

Kycklingbiffar med sesamfrö



Att trä upp de färdiga kycklingrullarna på spett kändes meningslöst så jag serverar istället rätten som kycklingbiffar med sesamfrö. Ett moment mindre och mindre disk.

1-1,2 kg kycklingfile (färs)
1 dl maizena
3 ägg
3 msk sweet chilisås
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
sesamfrö

Mal kycklingen till färs.
Blanda maizena och ägg.
Tillsätt sweet chilisås och kryddor.
Rör ner i färsen.
Låt vila i kylskåpet ca 10 minuter.
Forma smeten till bullar och vänd i sesamfrö.
Platta ut i stekjärnet till biffar.
Stek i 3-4 minuter per sida på medelvärme. Gärna i olja samt smör.

Sås:
3 dl creme fraiche
knappt 1 dl sweet chilisås

Rör ihop och låt stå kallt.

Servera med kokt ris och haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar