Sidor

tisdag 5 februari 2013

Nutellakladdkaka


På Nutelladagen måste jag servera något med Nutella. Nutella, kladdkaka, grädde. Visst låter det som en chokladälskares dröm.

Max kommer ut i köket när jag häller smeten i formen.

-Mamma, det är som i Hans och Greta. Du göder mig. Ska du köra in mig i ugnen sen?

Hahaha!!

Inte kunde han låta bli utan slickade slickepotten med ett stort leende.

3 ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjöl
0,75 tsk salt
4 1/2 msk nutella
skorpmjöl/vetemjöl

Smälta smöret.
Tillsätt Nutella.
Låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör om väl.
Tillsätt nutellasmöret sakta under tiden du vispar i ägg/socker.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ner med en slickepott. 
Smöra och bröda en springform eller 5-6 portionsskålar.
Grädda i ugnen på 170 grader i 10-15 minuter. Beror på din ugn. Portionsformar gräddas snabbare än stor.
Ställ kakan kallt.
Pudra över florsocker.

Servera med vispad grädde och en klick Nutella. Några färska bär hade också suttit bra. Jordgubbar eller hallon kanske. Eller ät den som den är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar