Sidor

lördag 13 april 2013

Grekisk lammfärspaj



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 - 1 dl Kesella

Rör ihop ingredienserna till pajdeg.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Tryck ut degen i en smord pajform med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter).
Nagga och grädda i ca 10 minuter i 220 grader.

Fyllning:
500 gram lammfärs (fungerar med nöt)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1/2 citron
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 röd spetspaprika
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta oliver (utan kärnor)
2 - 3 dl riven ost

Finhacka gul och vit lök.
Fräs löken och tillsätt färsen.
Stek färsen smulig.
Rör ner tomatpure, pressa i saften från citronen, rosmarin, timjan, salt och svartpeppar.
Strimla paprikan och tillsätt i färsen.
Låt fräsa i 5 minuter.

Fördela fyllningen i pajskalet.

Äggstanning:
3 ägg
2 1/2 dl grädde eller mjölk
1/2 tsk salt (knappt)
1 krm svartpeppar

Vispa ihop äggstanningen.
Häll över köttfärsen.
Var försiktig så du inte får den att rinna över pajskalet.
Fördela oliver i pajen.
Toppa med riven ost.
Gratinera i 220 grader i 20 minuter eller tills stanningen stelnat.




Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar