Sidor

fredag 12 april 2013

Köttfärssås och spagetti


Idag serverar jag "normal mat" helt utanför Matkalendern.

1 kg nötfärs
1 stor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
500 gram passerade tomater
3 dl mjölk eller grädde
1 msk ketchup
1 msk tomatpure
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika

Finhacka gul lök.
Fräs lök och tillsätt köttfärsen.
Stek köttfärsen smulig.
Pressa i vitlöken.
Häll i passerade tomater, ketchup, tomatpure samt vätska.
Koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka basilika och tillsätt.
Låt koka i minst 10 minuter. Min stod och puttrade i cirka 30 minuter.

Servera med kokt spagetti och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar