Sidor

tisdag 11 juni 2013

Pasta med tomatsås


Idag blev det en enkel vegetarisk tomatsås. Går väldigt snabbt att tillaga men blir betydligt godare om den får stå och småputtra längre.

2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 500 gram
2 msk grönsaksfond
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 dl grädde
2 msk tomatpure
1-2 tsk strösocker
2 msk torkad basilika eller 1 kruka färsk
1/2 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
parmesanost

Finhacka lök och vitlök.
Fräs och tillsätt tomater, fond, grädde, vin och tomatpure.
Koka upp och låt sjuda i minst 10 minuter under omrörning.
Hacka basilikan.
Krydda med salt, svartpeppar, basilika och socker.
Servera till valfri pasta och toppa med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar